Hanna & Andreas {Sneakpeak}

Då var sista heldagsbröllopet för säsongen avklarat och här kommer en liten smygkik från våra kvällsbilder. Så värt att vi fick en kvart för att utnyttja den underbara miljön vid Almars gård och dess magiska motljus! Det finns massa bilder till som jag vill visa från alla sommarens brudpar men som schemat sett ut hela juni och juli har jag inte ens hunnit med redigeringen, så man kan väl säga att bloggen har varit längst ner i prioriteringslistan. Men nu blir det ändring på det och jag ser fram emot att få visa upp sommarens alla godbitar!

 

bloggen

 

Daniel & Malin {Pre-wedding, Karlstad}

Som Gessle säger: Här kommer alla känslorna på en och samma gång. Ungefär så känner jag nu. För nu är sommaren snart här (Även fast jag faktiskt tog på mig min vinterjacka idag till jobbet, ja just det). Men hur som helst, med sommaren kommer bröllop, och med bröllop kommer bröllopsfotografering av massa kära, glada, pussandes, ibland småberusade brudpar.. och då älskar jag verkligen att jag gett mig in i denna fotograferingsvärld. Den här sommaren har jag dock valt att bara tacka ja till ett fåtal bröllop eftersom jag inte har tid till mer tyvärr. Det känns såklart trist att inte ha tid till fler nu när inspirationen bara flödar, men det känns också bra då jag verkligen kan lägga ner min energi för de brudparen jag har. Som detta par, Daniel och Malin som ska gifta sig i Karlstad i Juli. Under vår provfotografering hittade vi de mest fantastiska platserna till våra bröllopsporträtt. Nu är de ju för visso redan väldigt snygga och stiliga i deras kläder på bilderna nedan, men tänk er grönt, sol, Malin i en vit klänning och Daniel en svart handsome sak. Jag ser det i alla fall framför mig och jag LÄNGTAR så jag dör tills deras bröllop.

collage provfotografering

Hanna & Andreas {pre-wedding, Värmland, Hammarö, Bröllopsfotograf}

Nu när jag bor i Oslo går det tyvärr ofta några veckor mellan mina fotograferingar. Därför kan jag bli lite extra nervös när det är dags att plocka fram kameran och knäppa några bilder. Lite som när jag ska köra bil igen efter flera veckor, vart sitter gasen nu igen? Men precis som med att cykla glömmer man ju såklart inget och efter ett tag med både bilen och kameran är allt tillbaka. Och tur är väl det, för när man får chansen att träffa ett sådant sprudlande brudpar i en himla fin och kreativ miljö vill man ju liksom inte precis stå och leta efter vart alla knappar sitter. Jag är så glad över att mina brudpar inför sommaren 2015 är så fulla av energi, kreativitet och glädje och låter mig komma undan med en gnutta nervositet!

Hanna, Andreas och jag bestämde oss för att ta provbilder där vigseln ska äga rum, för att kunna reka runt lite i närområdet. Vi hittade minst ett dussin fantastiska platser. Skog, vatten, äng, ljusa rum, klippor, check! Ser så mycket fram emot att stå med kameran framför dessa, i Augusti, förmodligen ännu mer nervös!

hannaochandreas

Vinterbröllop Linn & Johan {Sneakpeak}

Kalla vindar har aldrig varit så tilltalande som under detta underbara vinterbröllop. Toppenbra location för fotografering, idyllisk vigselplats och en bröllopsmiddag som tar ordet mysig till en helt ny nivå. Att jag hade Linn & Johan framför kameran hela dagen gjorde också sin sak! Har så många bilder att visa från detta bröllop men det får vänta tills alla är klara. Tills dess bjuder jag på några smygkikar!

Colage vinterbröllop

Sandra & Fredrik {Bröllopsfotograf, Värmland}

I all flyttstress och vinterslask känner jag att jag behöver grotta ner mig i sommarens varma, soliga och kärleksfyllda bröllop. Ta några minuter och minnas alla skrattfester, pussar och dåliga skämt (dragna av mig!). Sandra och Fredriks bröllop innehåller helt klart allt detta plus lite till. Det var mitt sista sommarbröllop och jag tror faktiskt att de lyckades pricka in den sista riktiga sommarhelgen. För varmt och soligt var det, men ändå helt lagom. Sandra och Fredrik är den typen av par som man inte kan undgå att vilja prata och skratta med. Det är liksom fritt fram att vara sig själv. Bästa sortens brudpar! Dessutom hade de ju ett glatt gäng till brudfölje så en fotograf kunde inte känna sig lyckligare.
Nu ska jag nog ta mig en kopp kaffe till och kolla igenom bilderna, långsamt. Minnas doften av björk, känna lite ljumna vindar och tänka att vi är på rätt sida året nu så snart är det sommar igen!Collage Sandra och Fredrik

Provfotografering Linn & Johan {Bröllopsfotograf, Karlstad, Mariebergsskogen}

Som jag har längtat efter ett pussandes, fnittrigt och megakärt par framför kameran. Därför är jag galet lycklig över att Linn och Johan ska gifta sig nu i februari och valt mig som fotograf. Det bästa med bröllop är ju givetvis den mysiga lilla provfotograferingen som jag och brudparet får ha innan. När vi bara pratar, skrattar, lär känna varandra och låter kreativiteten flöda medans vi springer omkring mellan olika fotoplatser. Vi sprang runt i krokarna där bröllopet ska äga rum, varför leta längre när de gifter sig på en av Karlstads finaste platser?
Nästan (nästan) så roligt hade vi att vi glömde bort att vi tappade känseln i diverse kroppsdelar. Men det är bara att börja härda ut kylan för nästa gång åker jackorna av (rykande varmt te och kaffe i termosar är beställda för dagen i ära).

Trots kylan och blåsten måste jag ändå säga att jag gillar att fotografera under denna årstid. För att det är nu när själva tanken på att vara utomhus får folk att rysa, som man på riktigt kan vara kreativ och tänka ut nya platser och omgivningar som man kanske inte ens övervägt under sommaren. Dessutom är allt ljust, fräscht och blir riktigt läckert i svartvitt.

collage Linn och Johan

Tack för ett underbart 2014, och välkommen 2015 med nya äventyr!

Jag har verkligen haft ett otroligt år med så många nya minnen att ta med mig! Jag har träffat så många nya härliga människor, nyblivna föräldrar, brudpar, underbara barn och glada bröllopsgäster! Tack för att ni trott på mig och bokat mig som er fotograf <3

Jag har en liten nyhet också, som jag berättar med blandade känslor.  I början av året kommer jag att flytta till en ny stad, Oslo, vilket kommer  innebära mindre tid över till att fotografera. Detta känns såklart jättetråkigt men jag är också förväntansfull över vad min nya stad har att erbjuda för äventyr!

Vad innebär detta då? Till en början kommer jag att fokusera på bröllop och efter ett tag hoppas jag kunna ta mig an andra typer av bokningar också under helgerna jag är hemma i Karlstad. Då kommer jag också att prioritera er som redan är mina kunder. Jag kommer att lägga ut information under tiden här på bloggen och har ni några funderingar är ni alltid välkomna att mejla!

Till alla er som läser detta önskar jag en riktigt god fortsättning på året och lycka till med era egna små äventyr i livet!

Untitled-1

En väntan värd sin väntan {Gravidfotografering Sophie & Joakim}

Jag är inte mycket för väntan. Går jag in i en affär med tanken att köpa en speciell lampa och den inte finns, då tar jag en annan som inte är lika fin. Allt för att slippa den där väntan. Blir det reklam i en film måste jag göra något annat, när jag kokar pasta slinker pastan alltid ner i vattnet innan det börjar bubbla, för jag orkar inte vänta. Vänta är verkligen en förbannelse. Fast sen finns det ju vissa undantag, då väntan i sig kan vara helt fantastiskt (tänker jag mig).
Väntan på en liten ny familjemedlem måste ju vara en riktigt mysig väntan. Jag har ju aldrig själv upplevt den väntan men när jag träffade Sophie och Jocke fick jag liksom känslan av att det var en mycket trevlig typ av väntan som de hade! Och även fast väntan kanske inte var helt enkel och rolig i alla lägen så vet jag med säkerhet att de tycker att väntan var värd varenda sekund, för deras belöning är ju lilla Wiktor.

collage sophia

Elin & Kristofer {Bröllopsfotograf Kristinehamn Presteruds Herrgård }

Okej, vart ska jag börja? Vi börjar i februari då ett mejl damp ner i inkorgen med en bröllopsförfrågan. Detta var min första så det var ett ganska underbart ögonblick. Ni kan ju tänka er! Några månader senare träffades vi, jag, Elin och Kristofer. Vilket stiligt par, var min första tanke. Den andra tanken var att detta kommer ju bli ett helt fantastiskt bröllop! Allt var planerat in i minsta detalj. T.o.m etiketten på champagnen gick i samma färgtema. Nu var det bara att be till vädergudarna för lite solsken också. Vilket vi fick, även fast åskmolnen vandrade höll sig i krokarna under hela dagen. Jag kan inte säga annat än ett stort tack till Elin och Kristofer för att jag fick vara med er på denna fantastiska dag. Ni gjorde det riktigt bra!

collage 1

collage 2

 

 

 

Bubblande skratt och stora härliga ögon

Jag älskar när små guldkorn som Leon hamnar framför kameran och gör jobbet lätt som en plätt för en annan. Bubblande skratt och stora härliga ögon. Leons föräldrar gjorde en ganska smart grej faktiskt, nämligen ta tackkort för Leons dop lite i efterhand. Verkligen något jag kan rekommendera er andra som har ett dop runt hörnet! Då finns mer tid och man kan i lugn och ro ta massvis med bilder, med dopklänningen eller bara finkläder!collage